VIDEO: Neznámý muž přepadl ženu, zranil ji a ukradl kabelku. Pozná ho někdo?

PRAHA – Na Smíchově přepadl neznámý muž ženu, když odemykala dveře svého domu. Přetahoval se s ní o kabelku a pak ji udeřil a s lupem utekl. Kriminalisté zajistili záběry z metra. Pokud muže poznáváte, kontaktujte prosím linku 158.

Kriminalisté pátrají po muži, který na konci října přepadl dvaatřicetiletou ženu,“ informoval policejní mluvčí Richard Hrdina. Skutek se odehrál krátce po desáté hodině večerní, v oblasti pražského Smíchova. K ženě, která právě odemykala dveře svého domu, přistoupil zezadu neznámý muž a pokusil se jí strhnout z ramene kabelku.

Žena se s mužem začala o kabelku přetahovat. Muž ji praštil pěstí do obličeje a kabelky se zmocnil,“ doplnil mluvčí. Lupič se dal okamžitě na útěk a byl pronásledován svědky události a to až do ulice Vrázova. Tam raději kabelku odhodil a utekl neznámo kam. Jednalo se o muže asi čtyřicetiletého, tmavé pleti.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

V době útoku byl oblečený do tmavě modré mikiny, černé bundy, roztrhaných jeansů a černých bot. Kriminalisté během vyšetřování tohoto případu zajistili kamerové záznamy z metra, na kterých je podezřelý muž zachycen. Záznam z kamer naleznete na tomto odkazu. V případě, že muže poznáváte nebo máte informace k jeho pobytu, kontaktujte prosím linku 158 nebo nejbližší policejní služebnu. Za trestný čin loupež hrozí pachateli až desetiletý trest odnětí svobody.