VIDEO: Useknu vám hlavy! Cestujícím v tramvaji číslo 16 bylo pěkné horko

PRAHA – V tramvaji jedoucí na Kotlářku byl muž se sekerou a hrozil cestujícím, že jim usekne hlavy. Na místo byla přivolána hlídka strážníků, která si nebezpečným mužem ve chvilce poradila.

Oznámení, že v tramvaji číslo šestnáct jede muž se sekerou a hrozí cestujícím, že jim usekne hlavy, jela prověřit nejbližší autohlídka strážníků,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Když hlídka přijela na konečnou stanici Kotlářka, spatřila muže, který odpovídal popisu, jak přechází přes koleje. Sekeru měl stále v ruce.

Když hlídku muž spatřil, položil sekeru na zem a zvedl ruce nad hlavu,“ doplnila mluvčí. Na dotazy strážníků, zda přijel tramvají a proč má s sebou sekeru, nedokázal muž odpovědět. Vypadal jako pod vlivem, alkoholu a jeho chování jevilo známky lability. Muž mluvil zmateně a nesouvisle. V průběhu projednávání začal sedmatřicetiletý muž odcházet z místa, a nereagoval na výzvy strážníků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

V jednu chvíli dokonce vstoupil do vozovky přímo před projíždějící vozidla. Jeden ze strážníků ho proto pomocí chvatů a hmatů svedl na zem a za oděv ho odtáhl na chodník, kde mu byla nasazena pouta. Následně muž přiznal, že tramvají skutečně jel, ale že si povídal jen pro sebe a nikomu nevyhrožoval. Dechovou zkoušku na alkohol odmítl. Vzhledem k tomu, že jevil známky psychické poruchy, byli na místo přivoláni záchranáři, kteří rozhodli o převozu do zdravotnického zařízení. Asistence strážníků byla potřeba při převozu i na urgentním příjmu v nemocnici. Další okolnosti bude řešit Policie ČR.