Pokuta 10 tisíc korun! Muž porušil zákaz vycházení na Andělu

PRAHA – Starší muž byl v době zákazu vycházení venku. Navíc na sebe nevhodně upozornil strážníky. Neměl u sebe doklady, chtěl utéct a nakonec dostal pokutu deset tisíc korun.

Při běžné hlídkové činnosti na pěší zóně Anděl upoutal v době zákazu vycházení pozornost strážníků křik,“ informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Křik se linul z křižovatky ulic Na Bělidle a Nádražní. Původcem hluku byl muž a vůbec mu nevadilo, že svým hlasitým projevem narušuje veřejný pořádek. Strážníci jej na porušení upozornili, ale bez valného výsledku.

Teprve na opětovnou výzvu strážníků se muž zklidnil a utišil. „Doklady u sebe neměl, na jméno si údajně nemohl vzpomenout,“ doplnila mluvčí. Nejprve muž hlídku strážníků následoval k nejbližší služebně Policie ČR k prokázání totožnosti. Před policejní služebnou si to však rozmyslel a pokusil se o útěk. Pomocí donucovacích prostředků byl zadržen a dostal také pouta. Po zjištění totožnosti byl sedmapadesátiletý muž vyřešen pokutou deset tisíc korun za porušení zákazu vycházení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.