VIDEO: Recidivista se ukrýval v chatce. Nechtěl nastoupit do vězení

PRAHA – Policisté zjistili, že v jedné z chatek v Praze 10 se pravděpodobně ukrývá hledaný recidivista. Došli si pro něho i s beranidlem. Policejní zásah je zaznamenán na přiloženém videu.

V pátek odpoledne si kriminalisté spolu s policisty došlápli na hledaného recidivistu,“ informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Muž se totiž skrýval před spravedlností, protože v polovině prosince minulého roku měl nastoupit trest odnětí svobody za předchozí majetkovou trestnou činnost. „Kriminalisté šetřením zjistili, že se má jednačtyřicetiletý muž nacházet v chatě, poblíž ulice Přetlucká v Praze 10,“ doplnila mluvčí.

Hned, jak policisté vstoupili do chatky se jejich předpoklad potvrdil. Nejprve z chatky vyběhl pes, muže pak nalezli policisté v druhé místnosti. Muž spolupracoval a na výzvu policistů si lehl na zem a nechal se spoutat. Muž byl následně převezen na policejní služebnu, kde proběhl výslech. Recidivista byl umístěn do věznice Pankrác.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zde si odpyká svůj trest v délce několika měsíců, za předchozí majetkovou trestnou činnost. Ten však může být prodloužen, vzhledem k tomu, že do věznice nenastoupil sám a v požadovaném termínu. Policejní video naleznete na tomto odkazu.