VIDEO: Přímo před kostelem vytáhl muž velký nůž a začal ohrožovat strážníky

PRAHA – Hlídka strážníků řešila dva muže, kteří rozhazovali odpadky a neměli ani zakryté dýchací cesty. Jeden z mužů spolupracoval. Druhý byl agresivní. Nakonec na strážníky vytáhl i nůž. Stalo se to na náměstí Míru v Praze 2, přímo před svatou Ludmilou.

Na lavičce před kostelem svaté Ludmily v Praze 2, na náměstí Míru, seděli dva muži a znečišťovali své okolí odpadky. Také porušovali protiepidemická opatření a neměli zakryté dýchací cesty. Proto k nim zamířila hlídka strážníků, aby přestupky mohly být rychle vyřešeny. „Jeden z dvojice s hlídkou spolupracoval, druhý ji začal verbálně urážet,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Mužova agresivita se stupňovala i během ověřování totožností. V jednu chvíli dokonce začal zasahujícím strážníkům vyhrožovat újmou na zdraví. Nakonec provedl rychlý manévr a z batohu, který měl na rameni, vytáhl nůž s patnácticentimetrovou čepelí a začal se proti jednomu ze strážníků z lavičky zvedat.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Výzvy k odhození nože muž ignoroval, proto přišly na řadu donucovací prostředky,“ doplnila mluvčí. Strážník vykopl nůž z útočníkovy ruky do bezpečné vzdálenosti a následně agresora svedl na zem. Rovněž byla použita služební pouta. Pro podezření ze spáchání trestného činu byl muž omezen na osobní svobodě a předán k dořešení přivolané hlídce Policie ČR.