VIDEO: Řidička pod vlivem drog a opilec v metru

PRAHA – Žena porušila dopravní předpisy a tak byla zastavena strážníky. Nakonec se ukázalo, že je řidička pod vlivem pervitinu. Ve stanici Kolbenova vyvedli strážníci namol opilého muže. Museli použít i pouta.

Řidička porušila dopravní předpisy v ulici Děkanská vinice,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Stalo se to přímo před zraky autohlídky strážníků a tak byla žena ihned zkontrolována, a následně předána do rukou státním policistům. Žena se totiž strážníkům přiznala, že před jízdou užila pervitin. Za přestupek navíc dostala jednatřicetiletá řidička pokutu tisíc korun.

Ze stanice metra Kolbenova vyvedla hlídka strážníků namol opilého muže,“ uvedla druhý případ mluvčí. Muž jen těžko ovládal své pohyby, ale z místa chtěl samovolně zmizet. Proto přišly ke slovu donucovací prostředky a nakonec dostal čtyřiačtyřicetiletý muž i pouta. Orientační dechová zkouška byla pozitivní a přístroj ukázal hodnotu 2,63 promile alkoholu. Proto byla na místo přivolána posádka ASTRA 150, která převezla opilce do protialkoholní záchytné stanice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.