VIDEO: Netradiční úvěrový podvod za 50 tisíc! Poznáváte povedenou dvojici?

PRAHA – Neznámá žena uzavřela smlouvu o bankovním úvěru na zakoupení objektivu za padesát tisíc. Smlouvu však uzavřela na cizí občanský průkaz. Pokud ženu na záběrech kamer poznáváte, kontaktujte prosím policii. Žena nebyla sama.

Pražští policisté se tímto případem intenzivně zabývají od poloviny loňského roku,“ informoval policejní mluvčí Richard Hrdina. Prověřování důkazů však zatím nevedlo ke ztotožnění ženy, ani jejího doprovodu. Zatím neznámá žena si na internetovém obchodě objednala fotoobjektiv za více než padesát tisíc korun a na jeho financování si zažádala o bankovní úvěr.

Na pobočce, kde vyřizovala úvěr, se prokázala cizím občanským průkazem. Po úspěšném vyřízení úvěru, hned druhý den objektiv vyzvedla, společně s neznámým mužem. To, jak se žena dostala k cizímu občanskému průkazu, je také předmětem vyšetřování. Objektiv se již podařilo vypátrat, ale k pachatelce stopy zatím nevedly.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy z prodejny s elektronikou, na kterých je žena zaznamenána i s mužským doprovodem. Pokud ženu s mužem poznáváte, kontaktujte prosím linku tísňového volání 158. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli trest až pět let za mřížemi. Video naleznete na tomto odkazu.