VIDEO: Divoká honička noční Prahou. Stal se zázrak! Za volantem nikdo neseděl

PRAHA – Z Plzeňské ulice, do Bucharovy, přes Motol a Vypich až do Vokovic. Tudy pronásledovali policisté ujíždějící vozidlo. Když ho dostihli ve slepé uličce, nikdo za volantem neseděl. Zázrak?

Krátce po půl třetí hodině ranní si policisté z hlídkové služby všimli červeného vozidla BMW, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat,“ informovala dnes policejní mluvčí Hana Křížová. V Plzeňské ulici se to však nepovedlo. Řidič zcela ignoroval výzvy k zastavení a prudce sešlápl plyn. Najel na ulici Bucharovu, kde zastavil, ale po chvilce opět pokračoval v jízdě.

Otočil se do protisměru a kolem nemocnice v Motole se vehnal na křižovatku Na Vypichu, kterou projel na červenou. Pokračoval k Ústřední vojenské nemocnici, pak zatočil doleva a ujížděl směrem na Vokovice. Zde projížděl ulice v protisměru a zastavil až v ulici Pod Aritmou, kde se dostal do pasti slepé ulice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zde si řidič přelezl na zadní sedadla a tvrdil policistům, že neřídil,“ doplnila mluvčí. Nebyl ve voze sám, na sedadle spolujezdce seděla šestadvacetiletá žena. Řidič s policisty nespolupracoval, nechtěl vystoupit z vozu a pak kladl aktivní odpor. Policisté tedy užili donucovací prostředky a nakonec musel dostat i pouta. Lustrací bylo zjištěno, že má jednadvacetiletý muž zákaz řízení až do roku 2023. Nyní mu hrozí trest až dva roky za mřížemi, za maření výkonu úředního úředního rozhodnutí. Policejní záběry naleznete na tomto odkazu.