VIDEO: Nebezpečná jízda řidičky černého Superbu. Bourala a ujížděla. Nechápala, co se děje

PRAHA – Policista v civilu se vracel domů, u Palackého náměstí se na něho nalepil černý Superb. Pak dokonce přejel do protisměru v nepřehledné zatáčce Vyšehradského tunelu. Nakonec nabořil stojící vozidlo v křižovatce. A co bylo dál?

Kriminalista se s rodinou vracel v pondělí odpoledne domů z centra Prahy. Na úrovni Palackého náměstí si ve zpětném zrcátku všimli, že se jim na zadní část vozu tlačí černý Superb,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Tím ovšem nebezpečná jízda černého vozu zdaleka nekončila. Ve Vyšehradském tunelu již vozidlo jelo v protisměru, přestože je tam plná čára a v nepřehledném úseku dokonce ve velké rychlosti předjíždělo.

Na světelné křižovatce Podolské nábřeží s ulicí Podolskou však vozidlo nedobrzdilo a nabouralo řidičku, která zde stála na červenou. Kriminalista okamžitě vyběhl z vozu, prokázal se služebním průkazem a vyzval řidičku černého Superbu, aby zůstala na místě do příjezdu policie. Byl z ní totiž navíc cítit alkohol.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Řidička se vzápětí rozjela a z místa nehody ujela,“ doplnila mluvčí. Před vozem v tu chvíli byly dvě osoby, které ohrozila a málem přejela. Kriminalista zavolal na linku 158 a oznámil, že pronásleduje řidičku. Do pronásledování se zapojily další hlídky policie v terénu. Řidička mezitím projela ulicemi Jeremenkova, Budějovická, náměstí Hrdinů a zpět do Podolské ulice.

Zde policisté vozidlo zastavili pomocí donucovacího prostředku blokováním služebním vozidlem. Žena však odmítala z vozu vystoupit a pevně se držela volantu. Nakonec byla vytažena proti její vůli. Dechová zkouška u ženy potvrdila přítomnost alkoholu s výsledkem 2,6 promile.

Třicetiletá žena je nyní podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí jí až jeden rok za mřížemi. Dalším vyšetřováním může být obvinění rozšířeno. Pokud jste řidičkou byli rovněž ohroženi, kontaktujte prosím linku 158. Video naleznete na tomto odkazu.