Opilec pod koly autobusu v Revoluční a epileptik na Andělu. Oba měli štěstí

PRAHA – Dva případy, kdy neodkladnou první pomoc poskytli pražští strážníci. Každý byl jiný a stal se v jiné části města. Oba případy dopadly dobře, díky rychlé a skvělé práci profesionálů.

K dopravní nehodě se zraněním v Revoluční ulici jako první dorazila strážnice,“ uvedla dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Rovnou pod kola projíždějícího autobusu vstoupil muž, který chvilku předtím vyběhl z prodejny potravin. Neodkladnou první pomoc mu poskytla právě strážnice. Z muže byl cítit alkohol, ale byl při vědomí. Strážnice na místo přivolala Policii ČR a také záchranáře, aby se o zraněného muže postarali.

Jiný příběh se odehrál na Andělu, kde se nacházel muž prodělávající s největší pravděpodobností epileptický záchvat. Naštěstí si ho včas všimla hlídka strážníků, kteří tu prováděli kontrolní činnost. „Strážníci muže okamžitě zajistili tak, aby nedošlo k poranění hlavy,“ doplnila mluvčí. Muž byl po celou dobu při vědomí. Následně byli na místo přivoláni záchranáři, kteří pacienta převezli do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.