Těšíte se do bazénu? Strahov už má otevřeno, Šutka otevírá dnes. Jaká jsou omezení?

PRAHA – Bazény, které spravuje hlavní město, tento týden otevírají. Budou však fungovat za zpřísněného režimu. Kromě snížené kapacity se musí návštěvníci připravit i na další omezení.

Plavecký areál Aquacentrum Šutka se otevírá v pátek čtvrtého června. Dřívější termín nebyl možný. Bazén Strahov je otevřený již od úterý prvního června,“ uvedl radní hlavního města Prahy pro oblast správy majetku Jan Chabr. Podle platného nařízení vlády musí dojít ke snížení kapacity bazénů, která se vypočítává z velikosti vodní plochy a odpočinkové zóny.

Vstup do bazénu je umožněn pouze osobám, které se prokáží platným certifikátem o očkování proti koronaviru, dokladem o prodělání nemoci, či negativním testem na COVID-19. Nejsou zde však akceptovány testy ze zaměstnání, škol či sebetesty. Toto opatření se netýká dětí do šesti let. Certifikáty a potvrzení budou kontrolovat pracovníci bazénů u pokladen. Na nezbytně dlouhou dobu tak budou zablokovány volné průchody pro držitele permanentek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Kapacita Aquacentra Šutka je nastavena na 135 osob. Zároveň je nutné provoz skloubit s plaveckými kurzy, které mají domluvený pronájem do konce června. Proto budou omezení v pondělí (15:30 až 18:00 hodin), úterý (15:15 až 20:00 hodin) a pátek (16:15 až 19:00 hodin), kdy bude bazén uzavřen pro veřejnost v těchto hodinách. Kapacita Bazénu Strahov byla snížena na 47 osob, kurzy zde však již neprobíhají a tak nedochází ani k časovému omezení pro veřejnost.