Tržiště na Ládví oživil opilý muž. Udeřil strážníka a možná má žloutenku

PRAHA – Muž vydával nesrozumitelné výkřiky v ulici Burešova, v prostoru tržiště Ládví. Strážníci mu šli na pomoc, jednoho z nich udeřil do obličeje. Na policejní služebně byla zjištěna totožnost opilého muže a také vysloveno podezření, že má žloutenku.

Nesrozumitelný křik upoutal pozornost strážníků, kteří vykonávali hlídkovou činnost v Burešově ulici v Praze 8,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Křik se ozýval z hrdla evidentně zmateného muže, který procházel místním tržištěm. Strážníci se k němu vydali, aby zjistili, zda nepotřebuje pomoci.

Muž však na jejich výzvy nereagoval a dál něco drmolil,“ doplnila mluvčí. V jednu chvíli se opilý muž ohnal a udeřil strážníka pěstí do obličeje. Byl okamžitě sveden na zem pomocí chvatů a hmatů a strážníci mu nasadili pouta. Muž s sebou smýkal po zemi a způsobil si povrchová poranění na ruce a v obličeji.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Následovalo převezení muže na policejní služebnu, ke zjištění totožnosti,“ uvedla ještě mluvčí. Zde bylo vyjádřeno podezření, že má padesátiletý muž žloutenku. Orientační dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu, a to v hodnotě 2,88 promile. Případ si převzala státní policie k dořešení.