VIDEO: Řidiči padla zelená a zůstal stát. Přitáhl tak nechtěnou pozornost strážníků

PRAHA – Řidič, který nereagoval na zelenou, přitáhl pozornost hlídky strážníků v Praze 9. Rozhodli se ho zastavit a zkontrolovat. Nejprve odmítl test na alkohol, nakonec souhlasil. Byl omezen na osobní svobodě a předán do rukou policistů.

Na křižovatce ulic Českobrodská a Nedokončená nereagoval řidič osobního vozidla na zelenou a zůstal stát delší dobu na místě,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Kolem projíždějící hlídka strážníků pojala podezření, že řidič není v pořádku a rozhodla se vozidlo zkontrolovat.

Když řidič konečně projel křižovatkou, rozjeli se strážníci za ním a rozsvítili nápis STOP. Řidič ovšem nezastavil, ale naopak zrychlil a projel několika ulicemi. Nakonec se rozhodl, že zastaví u krajnice. Řidič měl skelný pohled a špatně koordinoval pohyby, což potvrdilo strážníkům jejich podezření.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Dechovou zkoušku nejprve osmatřicetiletý řidič odmítl s tím, že auto potřebuje ke své práci,“ doplnila mluvčí. Strážníci tedy na místo přivolali státní policii a začali celou situaci zaznamenávat na kamerový záznam. Při druhém dotazu na dechovou zkoušku již řidič souhlasil a test skončil s pozitivním výsledkem 1,7 a 1,8 promile alkoholu.

Nakonec se řidič přiznal ke konzumaci alkoholu na oslavě narozenin dvou kolegyň v zaměstnání. Množství požitého alkoholu nechtěl muž specifikovat. Byl omezen na osobní svobodě, a pro podezření ze spáchání trestného činu předán do rukou Policie ČR.