Muž se pohádal s přítelkyní, vypil vodku a vyrazil autem na projížďku. Řízení však nezvládl

PRAHA – Jednačtyřicetiletý muž se pohádal v noci s přítelkyní, pak vypil láhev vodky a sedl do vozu. Jeho jízda skončila v ulici Dopraváků v Praze 8. Auto bylo značně pošramoceno a řidič nadýchal přes 2,6 promile alkoholu.

Osobního vozidla, které vjelo v noci do ulice Dopraváků v Praze 8, na jejím konci se prudce obrátilo a zastavilo, si všimla procházející trojice,“ informovala dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Vzhledem k tomu, že řidič působil zmateným dojmem a vozidlo bylo značně poničeno, ohlásili tuto podivnou situaci na linku 156.

Ve chvíli, kdy hlídka strážníků dorazila na místo, pohyboval se řidič již okolo vozidla. Jeho pohyby byly nemotorné a těžce artikuloval. Vozidlo mělo proražené pneumatiky na levé straně, měl poškozené disky, i blatník a utržené zrcátko. „Strážníkům jednačtyřicetiletý muž oznámil, že se pohádal se svou přítelkyní, vypil vodku a jel se projet,“ doplnila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Muž rovněž připustil, že během jízdy někde možná lehce zavadil o obrubník. Provedená orientační dechová zkouška byla pozitivní a přístroj ukázal hodnotu přes 2,6 promile alkoholu. Pro podezření ze spáchání trestného činu, si případ převzali k dořešení státní policisté.

Zdroj: MP Praha