VIDEO: Skvělá práce pražské policie! Dopadli během chvilky skupinu výtržníků a zlodějů

PRAHA – V sobotu ráno nahlásil napadení a krádež řidič taxi v Praze 7. Kriminalisté odhalili, že pachatelé přebývají v apartmánu v Krakovské ulici v Praze 1. Došli si pro ně přímo tam.

V sobotu, okolo čtvrté hodiny ranní, přijal operátor linky 158 oznámení o napadení a okradení řidiče taxi v ulici Dukelských hrdinů v Praze 7,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Daněk. Poškozený vypověděl, že si skupina cizinců objednala na odvoz vozidlo s kapacitou šesti lidí, ale do vozu se jich pokusilo naskládat osm.

Řidič je odmítl převézt a tak došlo ke konfliktu. Cizinci byli opilí a ve fyzické i početní převaze, proto řidič nakonec z vozu utekl a počkal, až nezvaní pasažéři odejdou. „Když se k vozu řidič vrátil, zjistil, že mu z peněženky zmizelo několik tisíc korun a bunda,“ doplnil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Kriminalisté prvního policejního obvodu se začali případem zabývat a zajistili kamerové záznamy. Zjistili, že skupina cizinců je ubytována v apartmánu v Krakovské ulici v Praze 1. K zadržení skupiny byla přizvána speciální pořádková jednotka a také pohotovostní motorizovaná jednotka.

Policisté ke vstupu do apartmánu použili univerzální klíč a muže za použití donucovacích prostředků zadrželi. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a krádež. „Cizinci byli po výsleších propuštěni na svobodu,“ uzavřel mluvčí. Policejní video ze zadržení skupiny cizinců naleznete na tomto odkazu.