O víkendu bude uzavřena D11 v úseku za Prahou. Kudy povedou objížďky?

PRAHA – Vzhledem k demolici mostu, který spojuje Horní Počernice a Běchovice, bude o víkendu zcela uzavřena dálnice D11 na Hradec Králové a to v úseku nultého až osmého kilometru. Pro řidiče osobních i nákladních vozidel jsou připravené objízdné trasy.

Nad novou vozovkou dálnice D11 se bude demolovat poměrně masivní konstrukce nadjezdu, který převádí Božanovskou ulici přes dálnici a proto je nutné v obou směrech úplně uzavřít dálnici D11 mezi kilometry nula a osm,“ informoval dnes člen týmu komunikace ŘSD Martin Buček. Uzavírka je naplánovaná od soboty čtyřiadvacátého července sedmnácté hodiny do neděle pětadvacátého července hodiny deváté dopolední.

Cílem je otevřít dálnici ve dvou pruzích na Prahu nejpozději do nedělních dvanácti hodin, aby mohl proběhnout bezproblémový návrat pražanů z víkendových cest. V době uzavírky bude možné využít značených objízdných tras. Pro osobní vozy a nákladní do 12 tun je pro směr Hradec Králové objížďka vedena dálnicí D10 a na desátém kilometru sjezd vpravo a po silnicích druhé třídy na nájezd D11 kilometr osmý. Pro směr na Prahu je sjezd na D11 kilometr osmý a do ulice Náchodská. Nákladní vozidla nad 12 tun mají objízdnou trasu z D10 kilometr 40 a nájezd na D11 kilometr 39 obousměrně.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: ŘSD ČR