VIDEO: Žena šla po krajnici s lahví vodky za výstřihem. Nyní jí hrozí až tři roky za mřížemi

PRAHA – V Praze 10 došlo v neděli dopoledne k dopravní nehodě. Vozidlo narazilo do stromu. Policisté potkali nedaleko ženu, která měla láhev vodky za výstřihem. Odpovídala popisu řidičky z vozu. Nadýchala přes 2,5 promile alkoholu. Automobil však prý neřídila.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli v neděli krátce po deváté hodině ranní do ulice Přátelství v Praze 10, kde mělo dojít podle oznámení na tísňovou linku 158 k dopravní nehodě,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Osobní automobil zde měl narazit do stromu a řidička posléze vůz uzamkla a z místa nehody odešla.

Policisté, kteří přijížděli k místu nehody, potkali u krajnice ženu, která odpovídala popisu řidičky. Proto u ní zastavili, aby ji zkontrolovali. Žena měla za výstřihem láhev vodky a její chování prozrazovalo vliv návykové látky. Orientační dechová zkouška na alkohol byla pozitivní s výsledkem přes 2,5 promile. Provedený test na omamné a psychotropní látky byl rovněž pozitivní.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Další lustrace ženy prokázala, že má blokaci řidičského oprávnění a tak vůbec neměla za volantem co dělat. Policistům opakovaně uvedla, že vozidlo neřídila, pouze ho uzamkla. Prý řidič utekl, ale nedokázala uvést, kdo to byl, ani kolik osob bylo ve vozidle. Žena nedokázala uvést ani informaci o tom, komu vozidlo patří.

Když policisté kontaktovali majitele vozu zjistili, že si ho žena půjčila bez jeho dovolení. „Vzhledem k těmto skutečnostem byla žena omezena na osobní svobodě a převezena na policejní služebnu,“ doplnila mluvčí. Nyní je třiatřicetiletá žena podezřelá ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. V případě odsouzení hrozí pachatelce trest odnětí svobody až na tři roky. Policejní video naleznete na tomto odkazu.