VIDEO: Motorkář s tajemstvím ujížděl policistům. Nakonec položil stroj na zem

PRAHA – Na Jižní spojce se policisté rozhodli zastavit a zkontrolovat motorkáře, který jel velmi podivně. Začal zběsile ujíždět, sjel do Štěrbohol. Na kluzké vozovce nakonec dostal smyk a havaroval. Policisté zjistili, proč osmatřicetiletý muž ujížděl.

V pondělí, krátce po jedenácté hodině večerní, si hlídkující policisté z pohotovostní motorizované jednotky povšimli na Jižní spojce motorkáře, který jel velmi nápadně,“ informoval policejní mluvčí Richard Hrdina. Řidič motocyklu se neustále ohlížel po policejním vozidle, zrychloval a zpomaloval. Policisté se proto rozhodli motocykl zastavit a řidiče zkontrolovat.

Když se však rozblikaly majáky a rozsvítil nápis STOP, motorkář začal zběsile ujíždět. Po několika stech metrech sjel z Jižní spojky a pokusil se policistům zmizet v ulicích Prahy 10. „Během ujíždění se stroj několikrát smekl a málem poslal řidiče k zemi,“ doplnil mluvčí. Důvodem byl vydatný déšť, po kterém na silnicích zůstala spousta vody. V jednu chvíli policisté uprchlíka zablokovali, ale to ho nezastavilo.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Objel služební vozidlo zezadu a pokračoval v ujíždění. Za dalších několik minut však nezvládl řízení, dostal smyk a havaroval. „Během nehody si osmatřicetiletý řidič způsobil pouze malé oděrky,“ upřesnil mluvčí. Orientační dechová zkouška alkohol neprokázala, v databázích však policisté zjistili, že má řidič platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do prosince příštího roku. Řidič byl omezen na osobní svobodě a převezen na nejbližší policejní služebnu. Za spáchání trestného činu mu nyní hrozí až dva roky za mřížemi. Policejní video naleznete na tomto odkazu.