VIDEO: Polonahému muži hrozí až 3 roky za mřížemi. Co provedl? Poznáváte vousáče?

PRAHA – Policisté pátrají po polonahém muži s dlažební kostkou v ruce. V Praze 6 muž vynikl na zahradu rodinného domu a tam se procházel. Spáchal tak trestný čin porušování domovní svobody a hrozí mu až tři roky za mřížemi. Pokud muže poznáváte, kontaktujte prosím policii.

V polovině července, krátce před druhou hodinou ranní, měl majitel rodinného domu na zahradě v Žalanské ulici v Praze 6 nezvaného hosta,“ informoval dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Oplocení pozemku překonal polonahý muž a s dlažební kostkou v ruce vnikl na pozemek. Tam se několik minut procházel a také si vyzkoušel pohodlí pod zahradním stolem.

Celou dobu mu padaly kalhoty a muž si je musel přidržovat. „Na místě pak zanechal dlažební kostku, kterou si přinesl a místo opustil,“ doplnil mluvčí. Noční počínání neznámého muže zachytily bezpečnostní kamery. Pokud muže poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím policii prostřednictvím linky 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Jedná se o muže světlé pleti, ve věku zhruba 25 let, hubené postavy. Vysoký je asi 175 centimetrů. Má kudrnaté tmavé vlasy, dlouhé asi pět centimetrů a středně dlouhé vousy,“ upřesnil podobu pachatele mluvčí. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky a to pro spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Zajištěné kamerové záznamy jsou ke stažení na tomto odkazu.