Dvojice zlodějů si vybrala ubytovnu v Praze 9. Měli chlupatého pomocníka

PRAHA – Oznámení o vloupání do ubytovny v Praze 9 jela hlídka strážníků prověřit krátce po osmé hodině ranní. Několik uzamčených dveří poškodil muž a žena. A nebyli sami.

Krátce po osmé hodině ráno vyjížděla hlídka do ubytovny v Praze 9,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Důvodem jejich výjezdu bylo oznámení o vloupání do jednoho z pokojů. Podle oznámení měli být pachateli mladí lidé, muž a žena. Dokonce měli mít s sebou psa. „Do pokoje se dostali tak, že vylomili zámek,“ upřesnila mluvčí.

Strážníci si tedy vyžádali příjezd posily a začali prohledávat budovu ubytovny a její přilehlé okolí. Ve spodní části únikového požárního schodiště objevila jedna z hlídek ženu se psem. Muž odpovídající popisu pak byl zadržen nedaleko východu z ubytovny jinou hlídkou. „Devětadvacetiletého muže a teprve osmnáctiletou dívku předaly hlídky k dalšímu opatření státní policii,“ uzavřela rychlou akci mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.