VIDEO: Krádež řetízku za 80 tisíc! Poznáváte nenechavce?

PRAHA – Do zlatnictví na Václavském náměstí vstoupil muž a tvářil se jako běžný zákazník. V jednu chvíli se z něho však stal zloděj, když sebral zlatý řetízek a z obchodu utekl. Policisté zajistili kamerové záznamy. Pokud někdo podezřelého muže poznává, nechť kontaktujte laskavě policii.

Osmého října, krátce po šestnácté hodině, vstoupil do zlatnictví na Václavském náměstí muž. Předstíral, že si chce koupit nějaký klenot,“ uvedl dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Prodavač mu tedy ochotně ukazoval různé zboží. V jednu chvíli, kdy se prodavač otočil pro další kousek, muž sebral zlatý řetízek v hodnotě osmdesát tisíc korun, který byl na pultu a z prodejny utekl.

Během vyšetřování tohoto případu zajistili kriminalisté kamerové záznamy, na kterých je zachycena samotná krádež, ale i útěk pachatele. Ten s ukradeným šperkem utíkal přes Václavské náměstí, pak se k němu přidal druhý muž a společně doběhli do budovy Hlavního nádraží. Zde nastoupili do metra. Policistům se dosud nepodařilo muže vypátrat a tak se obrací na širokou veřejnost se žádostí o spolupráci. Pokud muže poznáváte nebo víte, kde se mohou zdržovat, kontaktujte prosím policii prostřednictvím linky 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Pachatel měl v době krádeže na sobě tmavou bundu, bílé triko a světle modré džíny. Přes rameno měl pověšenou hnědou pánskou kabelu. Byl holohlavý a na krku měl vzadu výrazné tetování,“ upřesnil mluvčí. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky a to za trestný čin krádež. Zajištěné kamerové záznamy jsou ke stažení na tomto odkazu.