Zanedbané malé dítě objevili strážníci ve stanu v Praze 8

PRAHA – V zalesněném prostoru kontrolovali strážníci sociálně nepřizpůsobivé osoby. Ve stanu pak nalezli spící tříleté dítě v zanedbaném stavu. Před stanem byl muž, který přišel s vysvětlením. Dítě putovalo do nemocnice.

Spící zanedbané tříleté dítě objevili strážníci ve stanu v zalesněném prostoru v ulici Na Labuťce v Praze 8,“ informovala dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Prostor, který obývají sociálně nepřizpůsobivé osoby, kontrolovali strážníci psovodi se svými svěřenci. Služební psi je neomylně zavedli ke stanu, před kterým ležel muž. Ten strážníkům tvrdil, že je tam sám.

Při kontrole všech tří ložnic objevil jeden ze strážníků spícího, zhruba tříletého chlapce,“ doplnila mluvčí. Muž si najednou vzpomněl a tvrdil hlídce, že tam dítě spí první noc. Prý ho hlídá kamarádce, která se vrátí ráno. Na strážníky si však nepřišel, protože dobře věděli, že matku s dítětem již kontrolovali před dvěma dny. Žena jim tvrdila, že jsou na návštěvě u otce dítěte.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Chlapec spal v zimě, byl špinavý a zanedbaný,“ uvedla ještě mluvčí. Strážníci na místo přivolali Policii ČR a to pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení výchovy dítěte. Rovněž byli přivoláni záchranáři, kteří za asistence strážníků chlapce převezli do zdravotnického zařízení k potřebným vyšetřením.