Strážníci si mysleli, že chytili sprejera. Skutečnost však byla vážnější

PRAHA – Hlídka strážníků si pod mostem všimla muže. Vypadalo to, že tam sprejuje nepovolené nápisy. Muž se zde však ukrýval před spravedlností. Nakonec musel dostat i pouta a byl předveden na policejní služebnu.

Pod přemostěním nad Rozvadovskou spojkou si autohlídka strážníků všimla muže a pojala podezření, že by se mohlo jednat o sprejera,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníci proto zastavili a k muži došli. Na sprejerství ovšem nic neukazovalo, ale kolem muže byl velký nepořádek. Zbytky potravin, obaly od nápojů, staré koberce a další vybavení dělalo muži, který nebyl schopen hlídce sdělit, co tam dělá, společnost.

Při lustraci vyšlo najevo, že má třiadvacetiletý mladík soudně uložený zákaz pobytu na území hlavního města Prahy,“ upřesnila mluvčí. Pro podezření ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání, se rozhodli strážníci, že muže předvedou na místní policejní služebnu. To se však muži pramálo líbilo a pokusil se z místa rychle zmizet. Strážníci museli užít donucovacích prostředků a nakonec muži nasadili služební pouta. Nakonec následoval i převoz na Policii ČR k dalším úkonům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: MP Praha