VIDEO: Starší muž chladnokrevně upálil svoji družku. Nyní mu hrozí vysoký trest

PRAHA – V Praze 9 se stal velmi závažný zločin. Nejprve to vypadalo na nedbalostní skutek, ale během vyšetřování se pachatel doznal k vraždě své družky. Nyní mu hrozí až osmnáct let ve vězení.

Na konci listopadu vyjížděli policisté na oznámení, že se v zahrádkářské kolonii v Praze 9 nachází tělo ohořelé ženy,“ uvedl dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Po příjezdu hlídek na místo bylo zřejmé, že ženě již není pomoci. Také tu byl její druh, který měl ohořelé dolní končetiny. „Případ byl kvalifikován jako usmrcení z nedbalosti,“ dodal mluvčí.

Výpověď druha však měla určité trhliny a tak policisté pojali podezření, že se situace odehrála poněkud jinak. Případ si převzali kriminalisté prvního oddělení. Po rozpracování případu a následných výsleších se druh přiznal k vraždě ženy. Polil ji úmyslně benzínem a pak zapálil. Případ byl proto překvalifikován na trestný čin vraždy. Šestapadesátiletý muž si může v případě odsouzení odsedět až osmnáct let ve vězení. Policejní video z místa vraždy je ke stažení na tomto odkazu.