VIDEO: Policisté si došli pro dvojici podezřelou z brutálního přepadení mladíka

PRAHA – Do improvizovaného přístřešku na pražském Bohdalci si došli policisté pro dvojici, která je podezřelá z loupežného přepadení mladíka v Hloubětíně. Nyní dvojici hrozí trest až deset let za mřížemi.

Pražští kriminalisté, kteří se specializují na objasňování loupeží, si došlápli na dvojici, která jedenáctého listopadu v pražském Hloubětíně oloupila pětadvacetiletého mladíka,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Žena s mužem si na mladíka počkali před ubytovnou a tam ho také napadli. Pod pohrůžkou nožem po něm požadovali vydání mobilního telefonu. Mladík odmítl.

Muž chytil poškozeného do kravaty a žena mu svlékla bundu, ve které měl telefon. Následně z místa činu oba utekli,“ doplnila mluvčí. Kriminalisté během krátké doby zjistili, o koho pravděpodobně jde. Vzhledem k tomu, že dvojice již byla v minulosti za majetkovou i násilnou trestnou činnost trestaná, a během tohoto činu použili hrozbu nožem, přistupovali policisté k zadržení s nejvyšší opatrností.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Bylo zjištěno, že dvojice bydlí v uměle zbudovaném přístřešku na pražském Bohdalci. Tam si pro ně skupina policistů také přišla. Po marných výzvách vešli policisté rovnou do ložnice. Na muže museli užít donucovacích prostředků, protože se schovával pod peřinou. Dvojice byla omezena na osobní svobodě a převezena na policejní stanici. Nyní jsou obviněni ze spáchání trestného činu loupež. V případě odsouzení jim hrozí až deset let za mřížemi. Policejní video je ke stažení na tomto odkazu.