Hořící karavan v Praze 9 ukrýval dvě tlakové láhve

PRAHA – K požáru karavanu se sjely v úterním podvečeru tři jednotky pražských hasičů. Karavan byl zasažen v plném rozsahu a navíc ukrýval dvě tlakové nádoby na propan-butan. Naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Tři jednotky pražských profesionálních hasičů zasahovaly v úterý jednadvacátého prosince od 17:40 hodin v ulici Na Obrátce v Praze 9 u požáru karavanu,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Již při příjezdu první jednotky bylo zřejmé, že je karavan plameny zasažen v plném rozsahu. Na zkrocení ohnivého živlu užili hasiči dva vodní proudy a zasahovali v dýchací technice.

Plameny dostali pod kontrolu za devět minut,“ doplnil mluvčí. Navíc z ohořelého karavanu hasiči vynesli dvě láhve na propan-butan a intenzivně je ochlazovali. Během požáru i zásahu nebyl nikdo naštěstí zraněn. Škoda byla odhadnuta na několik desítek tisíc korun. „Příčinu požáru zjišťuje hasičský vyšetřovatel,“ uzavřel mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha