Počet oprav silnic a dálnic v Jihomoravském kraji byl v roce 2021 rekordní

BRNO, JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Počet oprav dopravní infrastruktury byl v roce 2021 v Jihomoravském kraji mimořádný. Na silnicích I. tříd byly opraveny 4 mosty a úseky v délce 23 km. Také na dálnicích byla v loňské stavební sezóně provedena řada významných oprav.

Například byly opraveny odpočívky Troubsko a Rohlenka na D1, odpočívky Ladná na D2 a u odpočívky Vyškov se postavila gabionová zeď. Také dokončili důležitou stavbu protihlukové stěny na dálnici D2 u Hustopečí v délce 1900 m. Její stavba plynule navázala na opravu povrchu dálnice D2 mezi 31,9. až 24. kilometrem. Hotová je také první část opravy dálnice D52 mezi 9,7. až 22,9. kilometrem. Druhá část u Pohořelic bude opravena v letošním roce. „Ve stavební sezóně 2021 jsme také zahájili stavbu dvou okružních křižovatek v centru města Veselí nad Moravou. Práce budou opět pokračovat na jaře.  Dokončení plánujeme v srpnu 2022. Dokončená je také 1. etapa stavby MÚK Drysice na dálnici D46. V roce 2022 navážeme II. etapou této stavby. Hotovo bude na podzim 2022, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic Jihomoravského kraje na svém webu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Důležitými stavbami v Brně jsou dvě části velkého městského okruhu (VMO). V ulici Žabovřeská dělníci vybudovali a prorazili tramvajový tunel v délce 500 m, včetně 50 m únikové štoly. Práce budou pokračovat i v zimních měsících. Začala se budovat další důležitá část velkého městského okruhu v oblasti Tomkova náměstí a ulice Rokytova.  Stavby I/42 Brno, VMO Tomkovo náměstí a VMO Rokytova významně odlehčí přetíženým ulicím Svatoplukova a Rokytova a také křižovatce ulic Provazníkova a Karlova od dopravy směřující na sídliště Vinohrady a Líšeň. Nová kapacitní komunikace přispěje ke snížení nehodovosti a naopak ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy.