Divoká noc na jihu Čech: Jeden agresor chtěl policisty upálit, druhý zastřelit

JIHOČESKÝ KRAJ – Jihočeští policisté mají za sebou divokou noc, jeden agresor je chtěl upálit a druhý vyhrožoval střelbou. K incidentům došlo na Táborsku a Českokrumlovsku. Oba muži skončili v policejní cele.

V úterý večer vyjeli kapličtí policisté na pomoc kolegům strážníkům. Ti kontrolovali muže, který se pohyboval v Kaplici na parkovišti, narážel do aut a vykřikoval či provolával nesrozumitelné věty, pravděpodobně pod vlivem nějaké omamné látky. „Muž nereagoval na policejní výzvy, na policisty plival a také se je snažil pokousat,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner. Policisté a strážníci museli nakonec muže, ze kterého se vyklubal agresivní útočník vyhrožující smrtí upálením a vyvražděním rodin policistů, zpacifikovat. Muž tak večer skončil v policejní cele a je podezřelý z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V noci pak policisté z Bechyně hledali muže, který poslal kolegům z práce zprávy, že „vše ukončí“. „Šetřením policisté zjistili, že by mohl být ve své garáži. Když dorazili na místo, hledaný zrovna přijel na svém motocyklu, podnapilý a také velmi agresivní. Nepochopil, že policisté po něm pátrají z důvodu obavy o jeho život či předejití možné sebevraždě a začal policistům vyhrožovat zastřelením. V okamžiku, kdy sahal pod bundu, policisté jednali a muže zneškodnili,“ uvedl k zásahu policejní mluvčí. Také tento útočník skončil v policejní cele. Také on bude pravděpodobně obviněn.