Lupič si napěchoval kapsy rozmanitým zbožím, poté se vydával za svého bratra

BRNO – Ke krádeži různého zboží ze supermarketu v severní části města jeli strážníci na popud zaměstnance ostrahy. Lupič bral, co mu přišlo pod ruku a poté se ještě vydával za svého bratra.

Osmatřicetiletý muž se pokusil projít pokladnami bez zaplacení, čehož si všimla ostraha a zadržela ho. Když přijela na místo hlídka, nestačila se divit, co vše se pokusil lupič ukrást. Měl u sebe rifle, balzám, kartu od telefonu, rádio či čistící tablety. Celková hodnota zboží dosáhla téměř šestnácti set korun. „Jelikož u sebe podezřelý neměl doklady, své osobní údaje nám nadiktoval. Fotografie uvedeného jména se však neshodovala s jeho podobou,“ podotýká tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kvůli ověření proto dorazila republiková policie, která zjistila, že se muž vydával za svého bratra. Aby toho nebylo málo, vyšlo najevo, že je celostátně hledaný pro spáchání trestného činu. Policie si ho proto rovnou převzala a odvezla na stanici. Ukradené zboží si lupič odkoupil.