Řidička dostala smyk a skončila na železniční trati. Zrovna tudy projížděl spěšný vlak

HANUŠOVICKO – Napilno měli včera odpoledne hasiči, záchranáři i policisté na Hanušovicku. Krátce po 16. hodině tam spěšný vlak narazil do havarovaného osobního auta, asi o hodinu a půl později se na nedaleké silnici srazila dodávka s autobusem.

Včera krátce po 16. hodině přijala policie oznámení o střetu osobního auta s vlakem poblíž železničního přejezdu u Bohdíkova na Hanušovicku. Jednatřicetiletá řidička Fabie jela od Hanušovic na Rudu nad Moravou, při projíždění mírné pravotočivé zatáčky dostala smyk, vyjela vlevo mimo silnici a zastavila se až na železniční trati. Bohužel po pár sekundách tudy projížděl spěšný vlak, který do havarovaného auta narazil. „Řidička cestovala ve vozidle sama a naštěstí se jí podařilo před střetem se soupravou vozidlo opustit,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Řidička utrpěla šok a skončila v péči zdravotníků. Ve vlaku cestovalo zhruba 200 lidí a nikdo z nich nebyl zraněn.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O cestující z vlaku se postarali hasiči, kteří vyslali dva evakuační autobusy z Olomouce a ze Šumperka. „Jednotky zajistily evakuaci cestujících a následně jsme je postupně přepravili na nádraží v Rudě nad Moravou či v Zábřehu,“ doplnila krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová. Hasiči také odstranili vrak auta zpod lokomotivy. Na místě zůstali až do 22. hodiny. Na pomoc jim dorazili také drážní hasiči z České Třebové a dobrovolní hasiči z Bohdíkova a Hanušovic.

Havárie dodávky s autobusem

Před půl šestou odpoledne policisté přijali oznámení od další nehodě autobusu a dodávky na silnici u Raškova. Řidič a spolujezdec z dodávky byli se zraněním převezen do nemocnice. Podle prvotních informací policistů v autobuse cestovalo 10 lidí a nikdo z nich nebyl zraněn. Také u této nehody zasahovali hasiči. Silnice mezi Hanušovicemi a Rudou nad Moravou byla kvůli havarovaným vozidlům neprůjezdná.

Havárie dodávky a autobusu, foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje