Na Vinohradech se postaví další mateřská škola

BRNO – Novopečení rodiče z Vinohrad budou mít do budoucna o starost méně, vznikne zde mateřská škola se čtyřmi třídami pro 112 dětí.

„V lokalitě je plánována soukromá výstavba obytných domů pod názvem Obytný soubor Šedova. Proto je nutné zde rozšířit kapacitu předškolního vzdělávání. Stavba mateřské školy je další složkou podpory rodin s dětmi, kterou vnímám jako jednu z priorit města Brna,“ uvedl radní pro oblast školství Jaroslav Suchý.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mateřská škola při ulici Šedova bude mít maximální kapacitu 112 dětí, dvě podlaží a zelenou střechu. Její součástí bude také kuchyně a parkoviště typu Kiss and Ride, kde bude 25 parkovacích stání včetně těch pro imobilní rodiče. Ke školce bude patřit také zahrada o rozloze 1200 metrů čtverečních. Plánovaný Obytný soubor Šedova je soukromou stavbou investora, školka bude tedy částečně financovaná městem a částečně z příspěvku investora na výstavbu.