Namrzlé silnice dopoledne potrápily řidiče po celém kraji, došlo i na zranění

ZLÍNSKÝ KRAJ – Kluzká vozovka přispěla během pátečního dopoledne k řadě havárií na silnicích ve Zlínském kraji. Pocítili to rovněž záchranáři, kteří museli ošetřit hned několik zraněných.

Nejvážnější nehoda se odehrála už po šesté ráno na silnici I/50 u Starého Hrozenkova. „Devětadvacetiletý řidič vozidla Alfa Romeo jel směrem na Uherský Brod a při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky přejel plynule do protisměru. Tam narazil do kamionu,“ vylíčila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zaklíněného řidiče osobního auta museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického zařízení, následně ho vrtulník transportoval do Brna. Spolujezdkyni převezli záchranáři do Uherskohradišťské nemocnice, řidič kamionu naštěstí vyvázl jen s lehkým zraněním.

Další havárie na namrzlé vozovce se stala tentokrát u Zahnašovic na Kroměřížsku. Řidička tam skončila s autem na střeše mimo silnici. „Na pomoc jí byli vysláni hasiči ze stanice Holešov, kteří zraněné řidičce poskytli předlékařskou první pomoc a zajistili tepelný komfort. U vozidla provedli protipožární opatření a po převrácení vozidla zpět na kola odpojili autobaterii,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková. Protože byla silnice silně namrzlá, velitel zásahu na místo povolal posypový vůz.

Zraněním skončila i jízda staršího muže na mopedu, který se střetl s osobním autem. „Přivolaní hasiči ze stanice Vsetín krvácejícímu muži do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby poskytli první předlékařskou pomoc. U motocyklu hasiči provedli protipožární opatření a odtlačili ho mimo komunikaci. Nakonec provedli úklid silnice a vrátili se zpět na stanici,“ sdělila Javoříková.

Nehoda u Starého Hrozenkova. Foto: HZS Zlínského kraje
Nehoda u Starého Hrozenkova. Foto: HZS Zlínského kraje
Nehoda u Zahnašovic. Foto: HZS Zlínského kraje
Nehoda u Zahnašovic. Foto: HZS Zlínského kraje
Nehoda u Zahnašovic. Foto: HZS Zlínského kraje
Nehoda ve Vsetíně. Foto: HZS Zlínského kraje
Nehoda ve Vsetíně. Foto: HZS Zlínského kraje