Výroční rok 2022 zaznamenají sami Zlíňané v Živé kronice. Přidejte se!

ZLÍN – U příležitosti 700. výročí Zlína spustilo město projekt Živá kronika. V rámci něj sami Zlíňané zaznamenají každý z 52 dvou týdnů roku 2022. Podílet se budou známé osobnosti, místní organizace i děti a přidat se mohou také další zájemci, kteří v krajském městě žijí.

Pocta zaznamenat první týden připadla herečce a držitelce Ceny Thálie Heleně Čermákové. Ta zachytila například návštěvu výstavy Zdeňky Saletové a zmínila, co ji ve městě těší. „Opakovaně mám upřímnou radost, když procházím parkem Komenského, je pro mě potěšením sledovat, jak přirozeně toto místo žije bez ohledu na roční období,” popsala Helena Čermáková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V dalších lednových týdnech se na týden stanou kronikáři děti z Dětského domova na Lazech.  Zápisky si bude vést například městský strážník Jan Fadler.

Jednotlivé záznamy budou postupně vycházet na výročním webu a sociálních sítích kulturního a kreativního centra Živý Zlín. Zájemci, kteří by se chtěli do projektu zapojit, se mohou obrátit na organizátory na mailu info@kulturazlin.cz.