Rozmary počasí trápí řidiče. Na Šumpersku se včera převrátil sypač, na Jesenicku náklaďák

ŠUMPERSKO, JESENICKO – Řidiče na Šumpersku a Jesenicku včera potrápily zimní rozmary počasí. Řidiči jeli na namrzlých a zasněžených silnicích příliš rychle a se svými auty dostali smyk. Takto se na Šumpersku převrátil sypač s radlici a na Jesenicku náklaďák.

Včera odpoledne havaroval při ošetřování silnice mezi Rudolticemi a Sobotínem na Šumpersku sypač s radlicí. Osmačtyřicetiletý řidič při nájezdu do mírné pravotočivé zatáčky jel příliš rychle, na zasněženém povrchu dostal smyk a vyjel mimo silnici. „Nákladní vůz postupně narazil do směrového sloupku, sloupku s označníkem mostu a poté sjel do příkopu, kde se převrátil na bok,“ popsala nehodu policejní mluvčí Marie Šafářová. Při havárii nebyl nikdo zraněn. Alkohol u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na sypači byla předběžně odhadnutá na 115 tisíc korun a na dopravním značení na 5 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Krátce po čtrnácté hodině včera havaroval na silnici mezi Zlatými Horami a Heřmanovicemi na Jesenicku náklaďák Mercedes- Benz Atego. Tady byla silnice zase pokrytá náledím, jedenatřicetiletý řidič jel příliš rychle a dostal smyk. „Nejprve přejel do protisměru, vyjel vlevo do příkopu a poté se vůz převrátil na bok, takže zůstal ležet napříč přes silnici,“ uvedla Šafářová. Při havárii se řidič zranil a sanitka ho převezla do jesenické nemocnice. Při dechové zkoušce řidič taky nic nenadýchal, Škoda na autě byla asi za 100 tisíc korun.

Převrácený sypač mezi Rudolticemi a Sobotínem
Převrácený náklaďák mezi Zlatými Horami a Heřmanovicemi
Převrácený náklaďák mezi Zlatými Horami a Heřmanovicemi