Krajem se prožene vichřice, varují meteorologové. Řidiče potrápí sněhové jazyky

ZLÍNSKÝ KRAJ – Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před silným větrem, který o víkendu zasáhne celé území republiky včetně Zlínského kraje. V maximu by mohl dosáhnout až rychlosti 110 km/h. Postupně se objeví sníh a na silnicích se mohou tvořit sněhové jazyky.

Varování před silným větrem zůstane platné po celou neděli. Zatímco ve většině kraje se počítá s větrem o rychlosti 65 až 80 km/h, pro Kroměřížsko vydali meteorologové výstrahu s druhým, tedy vyšším stupněm nebezpečí. Vítr tu v nárazech může dosahovat rychlosti 70 až 110 km/h.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Meteorologové varují před poškozením stromů a lesních porostů, škodách na majetku a některých budovách. Dojít může i k přerušení elektrického vedení. Lidé by také měli zajistit okna i dveře a volně uložené předměty.

Na pozoru by se měli mít rovněž řidiči. Dá se počítat s komplikacemi v dopravě kvůli silným poryvům větru a popadaným stromům. Lidé by neměli parkovat v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů.