Opilec se nepohodl se svým známým, vztek si vybil na autě

BRNO – Třiatřicetiletý muž se nepohodl se známým, pořádně se posilnil alkoholem a vztek si vybil na okénku zaparkované škodovky v Husovicích. Škoda je vyčíslena na pět tisíc korun.

Obyvatel Husovic uslyšel ve čtvrtek večer hlasitou ránu a následné tříštění skla. Vyhlédl proto z okna a uviděl muže, který několikrát udeřil do zadního okénka zaparkovaného auta a když ho rozbil, odešel pryč. Svědek zavolal na linku 156 a popsal jak vzhled podezřelého, tak směr, kterým utekl. „Hlídka muže odpovídajícího popisu našla v nedalekém parku. Na ruce měl tržnou ránu, kterou si odmítl nechat ošetřit,“ popisuje tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníkům se muž přiznal, že se nepohodl s kamarádem, vypil několik panáků vodky, víno a pár piv, jak ke zranění přišel ale říct nedokázal. Popíral také, že by rozbil skleněnou výplň okna. Po malé chvíli mu však nezbylo nic jiného, než se přiznat. Majitel poničeného auta škodu vyčíslil na zhruba pět tisíc korun, podezřením z majetkového přestupku se bude zabývat správní orgán.