Chtěl si něco udělat.  Policisté mu naměřili 3,8 promile

BŘECLAV – Pátek zřejmě nebyl dobrým dnem pro dvaašedesátiletého muže z Břeclavska. Po hádce se synem volal na tísňovou linku. Prý je v lese ve špatném psychickém stavu a chce si něco udělat.

Policisté po muži, který jim volal, že si chce něco udělat, začali ihned pátrat. Zanedlouho jej nalezli v chatové oblasti, odkud jim volal. „Hned při prvním kontaktu bylo hlídce jasné, co špatný psychický stav nešťastníka umocňovalo. Byla to poměrně vysoká hladina alkoholu v jeho krvi. Při měření přístroj ukázal hodnotu téměř 3,8 promile,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka. Během rozhovoru muž policistům také sdělil, že spolykal dvě plata prášků. Policisté proto přivolali záchranáře. K vyšetření do nemocnice se mu však moc nechtělo, do sanitky jej musela hlídka usadit za použití donucovacích prostředků. Nakonec to dopadlo docela dobře, protože léky které muž spolykal, byla běžná analgetika. Po nich mu hrozila ve spojení s alkoholem jen značná nevolnost. I přesto jeho zdravotní stav do vystřízlivění kontrolovali zdravotníci na záchytce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.