U Vyššího Brodu zemřela při nehodě mladá řidička

ČESKOKRUMLOVSKO – Ve čtvrtek krátce před devátou hodinou ranní došlo nedaleko Vyššího Brodu k závažné dopravní nehodě. Ta měla bohužel tragický konec. Řidička osobního automobilu podle informací policie jela velmi rychle a v zatáčce přejela do protisměru, kde se střetla s nákladním autem převážejícím klády.

O nehodě informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. „Jednadvacetiletá řidička jela ve vozidle značky Audi od Vyššího Brodu směrem na Loučovice. Pravděpodobně jela příliš rychle, nezvládla pravotočivou zatáčku a bokem narazila do protijedoucího nákladního automobilu, který vezl klády,“ popsala Schwarzová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidička utrpěla závažná zranění. Na místo přiletěl také vrtulník letecké záchranné služby. „Přes veškerou snahu lékaře však žena svým zraněním následně podlehla,“ doplnila policejní mluvčí.

Nehoda u Vyššího Brodu (zdroj Policie ČR)

Policisté provedli dechovou zkoušku u řidiče nákladního automobilu s negativním výsledkem. Přesné příčiny a okolnosti této nehody šetří českokrumlovští dopravní policisté.