V Brance se bude chodit po nové lávce. A to není vše!

DOMAŽLICE – Už tak krásné Domažlice opět trochu porozkvetou. V Brance a jejím nejbližším okolí se totiž připravují dokonce tří výrazné investiční akce. Ocení je určitě zejména chodci.

Ti totiž budou moci brzy chodit po zbrusu nové lávce. Ta bude betonová s dřevěným zábradlím. „Do jednoho balíku bychom chtěli spojit tři akce. V rámci jedné etapy bychom chtěli pořídit bezpečnostní osvětlení přechodu v Havlíčkově ulici, vybudovat novou lávku a provést nezbytnou rekonstrukci vnějšku Branky. Šlo by tedy o opravu fasády, renovaci oken a opravu průjezdu. V této etapě nedojde na rekonstrukci uvnitř, ale chceme, aby naše výrazná historická památka Branka působila reprezentativně,“ shrnul domažlický starosta Zdeněk Novák. S instalací nové lávky je spojena nutnost přeložky řady sítí. Rada města proto zadala zakázku na vypracování projektové dokumentace k bezpečnostnímu osvětlení přechodu pro chodce. Připraví ji společnost Eltodo za 113 tisíc korun včetně DPH. „Vypadá to, že bychom tuto stavební akci mohli v letošním roce zahájit,“ odhaduje starosta.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.