Zimní skibus rozveze lyžaře do Beskyd

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Na úspěšný letní cyklobus nyní navazuje zimní skibus. Ten bude rozvážet lyžaře po lyžařských střediscích.

V únoru, březnu a dubnu bude v sobotu, neděli a ve svátky vyjíždět z Nového Jičína autobus, který zaveze zájemce například na Bumbálku nebo do lyžařského střediska Bílá, které disponuje jedinou čtyřsedačkou v regionu. Skibus navazuje na loňský cyklobus, který rozvážel cyklisty po stejné trase. „Na letní cyklobus Beskydy jsme v Rožnově měli velmi příznivou zpětnou vazbu a také statistika vytíženosti hovoří o zájmu turistů o cyklobus. I proto jsme se připojili k dalším městům a přidali se také do zimní/jarní varianty – do skibusu do Beskyd,“ řekl Martin Beníček z městského úřadu.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Autobus bude jezdit po trase Příbor, Kopřivnice, Frenštát, Rožnov pod Radhoštěm na Horní Bečvu, Bumbálku a Bílou. Z Nového Jičína odjíždí spoj na Bílou v 7:55, z Beskyd se vrací v 15:08. Linka vede i přes Dolní, Prostřední a Horní Bečvu. Zájemci si tak můžou vybrat z více skiareálů. V autobuse je povolena přeprava lyží i běžek, což v běžném vozidle není možné. Jízdenky se kupují přímo u řidiče.