Zloděj na parkovišti v Domažlicích okradl 83letého seniora!

DOMAŽLICE – Jako lidská hyena se včera po desáté hodině dopoledne zachoval zloděj, který na parkovišti u obchodního domu v Pivovarské ulici v Domažlicích oslovil třiaosmdesátiletého seniora.

Požadoval po něm rozměnit finanční hotovost a v nestřeženém okamžiku pak z peněženky, kterou držel senior v ruce, vytáhl 12 tisíc korun. Pak vzal okamžitě nohy na ramena a zmizel. „Policisté provedli ohledání místa činu a šetření v okolí. Vyžádali si záznam z kamerového systému a na případu intenzivně pracují. Pachateli hrozí až dva roky odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. „Policisté v souvislosti s tímto případem apelují na občany, aby byli obezřetní a opatrní. I ve snaze pomoci druhému, v tomto případě při rozměnění peněz, je třeba předpokládat různá rizika a nedůvěřovat neznámým osobám. V každém případě je nutné tuto trestnou činnosti oznámit na tísňovou linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu. Informace k pachatelům, k jejich podobě, oblečení, způsob řeči či chůze mohou pomoci k jejich dopadení a potrestání,“ dále upozornila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.