Rolbař usnul při práci a narazil do tří aut a do penzionu

JESENICKO – Nemilé překvapení zažil v neděli ráno majitel penzionu na Jesenicku, když objevil na parkovišti tři poškozená auta a také budovu penzionu. Zjistilo se, že je poškodila rolba, když v sobotu v nočních hodinách prováděla údržbu sjezdovky.

Nehodu rolby řešili v neděli 13. února ráno jeseničtí dopravní policisté v Ostružné na Jesenicku. Přivolal je majitel penzionu, který na parkovišti objevil tři poškozená auta a také budovu penzionu. Ukázalo se, že je poškodila rolba. A jak k tomu vůbec došlo? „Sedmatřicetiletý řidič s rolbou v sobotu 12. února po 23. hodině prováděl údržbu lyžařské sjezdovky. Dle svého vyjádření usnul,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Rolba pak sjela na parkoviště, kde poškodila tři zaparkovaná auta a budovu penzionu. Protože na místě nikdo nebyl, řidič pokračoval v práci a poté odjel pryč s tím, že bude událost řešit až ráno. To však již nestihl, protože majitel penzionu byl rychlejší. Škoda na poškozených osobních autech byla předběžně odhadnutá na 290 tisíc korun a na budově penzionu na 10 tisíc korun. Na rolbě škoda zjištěna nebyla. Dechová zkouška u řidiče měla negativní výsledek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.