Opilý kytarista spal na ulici. Málem o svůj hudební nástroj přišel

PRAHA – Velkou kliku měl opilý cizinec, který si ustlal na pražské ulici v polovině února ve večerních hodinách. Přišel by o kytaru, nebýt všímavé policistky v civilu. Když se pak snažila zjistit, zda je v pořádku, zaútočil na ni. Skončil na záchytce a zloději hudebního nástroje v rukách státní policie.

„Před nástupem na noční směnu si Klárka všimla, jak se v Táborské ulici nad ležícím mužem sklání jiní dva muži, kteří mu vzali kytaru a rychle odcházeli pryč,“ sdělila k události mluvčí městské police Irena Seifertová. Na policistky zvolání, ať se okamžitě vrátí a odevzdají zpět nástroj majiteli, nereagovali a dali se na útěk.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policistka neváhala a zalarmovala své kolegy ve službě. Nasměrovala je ke křižovatce ulic Táborská a Vladimírova. Policejní hlídka oba muže brzy našla a zastavila. Byli dotázáni, zda je hudební nástroj jejich. Oba muži, jeden jednapadesátiletý a druhý pětadvacetiletý, policistům odpověděli, že nikoli, že ji sebrali spícímu cizinci.

Mezitím se policistka s kolegyní ve službě snažily zjistit stav okradeného muže. „Ten ale začal být agresivní, a pak prudce vykopl nohu ve snaze je fyzicky napadnout. Byl okamžitě za pomoci donucovacích prostředků zpacifikován. Pro silnou opilost byl devětatřicetiletý cizinec převezen na protialkoholní záchytnou stanici,“ uzavřela mluvčí.