Rožnov ožije bujarým masopustním veselím

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Po covidové pauze si Rožnováci opět užijí tradiční masopustní veselí. Náměstí bude vonět dobrotami a město rozezní cimbálovka. Přijďte si užít den plný zábavy a nezapomeňte doma masku!

Masopustní průvod vyjde v sobotu 19. února v 10 hodin od rožnovské radnice na Masarykově náměstí. Letošní obchůzku si vezme na starost Valašský soubor písní a tanců Radhošť, Rožnovská lesní škola a Montessori školka Na Vlně. „Jsme rádi, že jsme se domluvili na spolupráci se školkami, které masopustní průvod oživovaly v minulých letech, a společně zorganizovali tuto veselici na náměstí. Věřím, že si tento den společně všichni užijeme a lidé se nebudou bát dorazit v maskách,“ těší se místostarostka Kristýna Kosová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na Masarykově náměstí budete moct ochutnat také masopustní speciality, jako jsou tradiční voňavé koblihy nebo zabijačkové pochoutky. Masopust je svátkem, který k zábavě a pití přímo vyzývá, předchází totiž čtyřicetidennímu půstu před Velikonocemi.

Foto: město Rožnov pod Radhoštěm