Ve Starém Lískovci vznikne nová ulice pro plánovanou výstavbu bytů

BRNO – Radní schválili investiční záměr na vybudování nové ulice, která povede skrz území Západní brány a propojí Jihlavskou a Vltavskou ulici. Předpokládané výdaje na stavbu se vyšplhají na 45 milionů korun.

Město plánuje v nezastavěné oblasti Západní brány velkou bytovou výstavbu. Z toho důvodu zde nejprve vznikne nová ulice, která bude 240 metrů dlouhá s oboustranným parkovacím místem pro auta, pruhy pro cyklisty vedle chodníku a zeleným pásem se stromy. Vybuduje se také oddílná kanalizace a vodovodu pro budoucí připojení domů, chybět nebudou ani sloupy veřejného osvětlení.

 Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Zásadní výhodou dané oblasti je vybavenost její infrastruktury. K té bychom chtěli ještě přispět zbudováním páteřní ulice, která spojí Netroufalky s Vltavskou ulicí. Ta odlehčí komunikacím ve Starém Lískovci a zároveň umožní dopravní obslužnost při nové výstavbě,“ informovala primátorka Markéta Vaňková. Nově vzniklá ulice bude rozdělovat lokalitu Západní brána a do budoucna umožní alternativní trasu z ulic Labská, Oderská, Dunajská a dalších na ulici Jihlavskou. Hodnota zakázky je 45 milionů korun.