Drama v Líšni: Hasiči zachránili staršího muže zpod tramvaje

BRNO – Ve čtvrtek před osmou hodinou večer se v Brně poblíž zastávky Kotlanova v Líšni střetl chodec s tramvají. Starší muž se dostal pod tramvaj a  hasiči ho museli vytáhnout, přitom se do místa nehody nemohla dostat těžká technika.

Ve čtvrtek večer vyjely jednotky hasičů ze stanic Líšeň a Lidická k hlášenému střetu osoby a tramvaje linky číslo 8 poblíž zastávky Kotlanova. Zraněný muž byl v době příjezdu jednotek při vědomí a byl zaklíněný pod tramvají. Soupravu hasiči pomocí hydraulických panenek nadzvedli, muže vyprostili a předali jej záchranářům. Pracovníkům dopravního podniku pak hasiči pomohli při nakolejení tramvaje. „Zásah výrazně komplikovala skutečnost, že místo nebylo přístupné pro naši těžkou techniku a hasiči museli prostředky potřebné k vyproštění osoby přenášet na dlouhou vzdálenost,“ popsal zásah mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Video zde