Tunel Hřebeč je uzavřen. Na řidiče čeká objížďka

SVITAVY – Od dnešního dne se z důvodu oprav uzavírá tunel Hřebeč. Až do konce listopadu musí řidiči jedoucí směrem na Moravskou Třebovou využívat objížďku. Je proto nutné počítat s malým zdržením.

Objízdná trasa povede serpentinami po silnici č. III/36826. Tam byl z tohoto důvodu v roce 2020 obnoven živičný kryt. „Vzhledem k tomu, že tunel I/35 Hřebeč bude nově zařazen do jiné bezpečnostní kategorie, dojde k modernizaci jeho technologické části,“ informovala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová. Provedena bude reinstalace kamerového systému, řídicího systému, požární ochrany a nového LED osvětlení včetně proměnného dopravního značení. Dále také světelná signalizace, odvětrání a vzduchotechnika. V tunelu přibydou čidla indikující pohyb lidí.

Tunel se měl kvůli opravě stavebně technologických částí uzavřít již vloni. Protože by ale oprava zasáhla do zimních měsíců, přesunula se akce na tento rok. Cena zakázky, kterou sdružení firem DOPRASTAV a MADOS MT vysoutěžilo, je přes sto sedm milionů korun.