Policisté hledají svědky tragické havárie

KROMĚŘÍŽSKO – V souvislosti s vyšetřováním smrtelné nehody na Kroměřížsku hledají policisté případné svědky. Při havárii se mladá řidička střetla s protijedoucím traktorem a na místě zraněním podlehla.

Nehoda se stala 1. března krátce před sedmou večer mezi obcemi Kotojedy a Trávník. „Řidička automobilu prozatím z neznámých příčin vjela do protisměru, kde čelně narazila do zemědělského stroje,“ oznámil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Osobní auto poté skončilo mimo silnici. Při nárazu došlo k utržení předního kola traktoru, ze kterého následně vytekl hydraulický olej. Traktor s návěsem zablokoval oba jízdní pruhy,“ dodala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Mladá řidička bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem. „Tělo ženy hasiči vyprostili ze zdemolovaného vozidla s pomocí vyprošťovacího hydraulického zařízení. Řidič traktoru vyvázl bez zranění,“ uvedla Javoříková.

Policisté nyní žádají řidiče, kteří jeli za traktorem nebo osobním autem a nehodu viděli, aby se dostavili na policejní služebnu nebo telefonicky kontaktovali policisty na čísle 974 675 468 či lince tísňového volání 158. „Případně jestli někdo může poskytnout záznam z palubní kamery, který by přispěl k vyšetřování dopravní nehody, aby taktéž kontaktoval policisty na uvedených číslech,“ dodala policejní mluvčí Barbora Balášová.