Pomoc Ukrajině: Hledají se dobrovolníci v Mladé Boleslavi a Kutné Hoře!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Krajský úřad hledá administrativní pracovníky, krizové intervenisty a tlumočníky z ukrajinštiny do svých Krajských asistenčních center pomoci Ukrajině (KACPU).

„Pro posílení kapacity asistenčních center Mladé Boleslavi a Kutné Hoře, která fungují nepřetržitě 24 hodin 7 dní v týdnu, hledáme dobrovolníky, kteří mají zkušenosti s administrativní prací, nebo mohou uprchlíkům tlumočit či poskytnout krizovou intervenci. Jsme velmi vděční, že už nyní se nám hlásí lidé, kteří chtějí pomoci, proto jsme se rozhodli proces jejich najímání zpřehlednit a vytvořit si databázi. Proto prosíme všechny, kdo mohou věnovat svůj čas, aby vyplnili dotazník na našich stránkách,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Středočeského kraje Jan Louška.

S dobrovolníky Krajský úřad uzavře dohodu o provedení práce nebo činnosti a bude honorovaná. Zároveň nabídne dobrovolníkům také dopravu do asistenčních center, pokud ji budou potřebovat.

Dotazník pro zařazení do databáze

KACPU pro Středočeský kraj

  • Praha – Kongresové centrum Praha, otevřeno nonstop
  • Kutná Hora – Kongresové centrum GASKu v areálu Galerie Středočeského kraje, Kremnická 239/7, Kutná Hora, otevřeno nonstop
  • Mladá Boleslav – ZŠ a MŠ Mladá Boleslav, ulice 17. listopadu čp. 1325, otevřeno nonstop
V Kutné Hoře funguje KACPU v prostorách Galerie. Foto: KÚ Středočeského kraje