Ve Vsetínské nemocnici už operují bez omezení

VSETÍN – Dobré zprávy pro pacienty zní ze Vsetínské nemocnice. Po omezeních způsobených epidemií covidu už na chirurgickém, gynekologickém i ortopedickém oddělení operují bez omezení. „Vrátili jsme se k plnému spektru plánovaných výkonů,“ potvrdil primář chirurgického oddělení Radim Slováček.

K operacím kýl, žlučníku, křečových žil a podobně se mohou lidé objednat prostřednictvím svého praktického lékaře, případně sami, a to přes novou příjmovou kancelář s telefonním číslem 571 818 439, která zatím funguje v pracovních dnech v době od 7.00 do 13.00 hodin, eventuálně prostřednictvím chirurgické ambulance na telefonu 571 818 430. Před plánovaným výkonem je zapotřebí absolvovat PCR test, termín testu dostanou pacienti společně s termínem k operaci.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Plánované operace zahájila i ortopedie. „Pacienty kontaktujeme telefonicky a dopisem sami, dle pořadníku,“ informuje primář ortopedického oddělení Tomáš Strnad. Žádá proto pacienty, aby zůstali trpěliví. „I tak nás mnozí kontaktují, což naši činnost a péči o ostatní nemocné neurychluje,“ upozorňuje Strnad.